Германия се готви за буря, която вероятно ще я държи

...
Германия се готви за буря, която вероятно ще я държи
Коментари Харесай

Германия се готви за опасна зимна буря

Германия се готви за стихия, която евентуално ще я държи в плен в продължение на два дни. Според прогнозите стихията ще връхлети в неделя и ще провокира огромни нарушавания в превоза, съобщи ДПА.
"Ще бъде рисково ", предизвести Андреас Фридрих от Германската метеорологична работа.

Зимната стихия "Сабине ", се чака да засегне съществено придвижването на районни и интернационалните влакове, изключително в Северна и Западна Германия, съобщи железопътната компания "Дойче бан ". От немските железници предложиха на хората, които считат пътуват сред неделя и вторник, да трансформират проектите си. Бурята, която идва откъм Атлантика, се чака да връхлети Северозападна Германия в неделя към обед локално време. По крайбрежието на Северно море се чакат мощни ветрове със скорост 120 км/ч съгласно настоящите метеорологични модели.

После бурята последователно ще се насочи на юг и през нощта против понеделник ще доближи Бавария. Фридрих от Германската метеорологична работа чака някъде по същото време "да възникне и най-опасната конюнктура, защото тогава ветровете ще са най-силни ", а самата стихия ще бъде пресрещната от леден фронт.

На доста места Сабине ще донесе и мощни дъждове и гръмотевични стихии. Очаква се времето да се усъвършенства едвам в понеделник вечерта и вторник.
Подобни зимни стихии нормално се появяват един път на към две години; Сабине обаче няма да бъде "рекордна стихия ", предвижда Фридрих.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР