Германия реши да направи тестовете за неваксинирани задължителни, а от

...
Германия реши да направи тестовете за неваксинирани задължителни, а от
Коментари Харесай

Германия прави платени тестовете за неваксинирани |

Германия реши да направи тестванията за неимунизирани наложителни, а от октомври те стават и платени. На съвещание на кабинета и министрите на провинции през днешния ден бе взето и решение хората, които са получили ваксина против COVID-19, както и оздравелите от ковид, да бъдат освободени от възможни ограничения при нов локдаун, заяви БНР.

Задължението за проявление на тест от неимунизирани влиза в действие на 23 август. Тестът ще се демонстрира в затворени пространства, в които се събират доста хора - магазини, спортни, концертни и театрални зали, църкви, музеи и заведения.

От октомври отпада финансирането им от страната и тестванията ще станат платени. Изключение от това предписание ще се прави единствено в райони с брой на новозаразените по-нисък от 35 на 100 000 души за седмица.

През есента, когато се чака увеличение на броя на заболелите, имунизираните и оздравелите ще бъдат освободени от множеството ограничавания. Ще останат наложителни единствено маските за всички в градския превоз и магазините.

В учебните заведения децата ще се тестват два или три пъти седмично с тестове-близалки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР