Германия решава кой ще наследи Ангела Меркел. Канцлерът ръководи най-силната

...
Германия решава кой ще наследи Ангела Меркел. Канцлерът ръководи най-силната
Коментари Харесай

Федерални избори: Германия решава кой ще наследи Меркел

Германия взема решение кой ще наследи Ангела Меркел. Канцлерът управлява най-силната европейска стопанска система цели 16 години. 60 милиона германци имат право на глас на федералните избори през днешния ден, само че, съгласно социолозите, близо една трета от тях не са решили за кого ще гласоподават - това прави прогнозите до последния миг непредвидими.

Тримата водещи претенденти за канцлер за Германия са Армин Лашет от ХДС, Олаф Шолц от СПД и Аналена Бербок от Зелените.

" Двете огромни политически празненство - Християндемократическият съюз и Социалдемократическата партия губят от поддръжката, която имаха в предишното и ще бъдат нужни повече от две партии, с цел да се сформира управническа коалиция. Това е съвсем несъмнено. Коалиционните диалози ще бъдат комплицирани и евентуално ще отнеме известно време. Все още е безусловно невероятно да се планува какво може да стане. Възможни са няколко обединения, няколко партии са с близки резултати и прогнозите са доста сложни ", съобщи Йоханес Грьобел, анализатор в Центъра за европейски политики.

" За първи път мисля, че ще станем очевидци и на трипартийна коалиция. Проучванията към този момент демонстрират, че или Лашет, или Шолц имат шансове за канцлерския пост, а Зелените ще се чака да играят роля в идната коалиция, същото важи и за либералите от Свободната демократическа партия ", добави Рафаел Лос, анализатор в Европейския център за външна политика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР