Германия реагира точно по модела на кризисния пиар след изтичането

...
Германия реагира точно по модела на кризисния пиар след изтичането
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Германия реагира с кризисен пиар след скандала с изтеклия запис от Бундесвера

Германия реагира тъкмо по модела на спешния пиар след приключването на запис на диалог сред немски офицери, които разискват отпущането на Украйна на ракети с отдалечен обхват „ Таурус “.

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime някогашният дипломат на България в Германия и някогашен вицепремиер Меглена Плугчиева .

„ Дефакто се признава, че има подобен запис изработен, като министърът на защитата Борис Писториус съобщи, че това е единствено от немарливост, един самостоятелен случай, без да съставлява пробив на системата “, добави Плугчиева.
Във Англия реагираха извънредно остро и трансферираха офанзивата по тематиката върху канцлера Шолц поради коментара му, че ракети с отдалечен обхват на деяние „ Таурус “ няма да бъдат предоставяни на Украйна и че такива могат да си разрешат да дават Англия, Франция, Съединените щати, само че не и Германия.
Меглена Плугчиева, някогашни дипломат на България в Германия и някогашен вицепремиер

„ Този му реакция, този му коментар, провокира острата ответна реакция от Англия “, означи Плугчиева.

По нейните думи упреците към Германия са по две линии – първо поради теча на информация и второ, че самият канцлер, надали не, е издал военни секрети по отношение на даването на помощ на Украйна отстрана на Англия и Франция.

От друга страна Германия е вторият максимален донор на Украйна след Съединени американски щати, уточни Плугчиева.
След Съединените щати, Германия е втората най-силно ангажирана страна във връзка с помощта за Украйна – 28 милиарда евро от началото на войната.
Меглена Плугчиева, някогашни дипломат на България в Германия и някогашен вицепремиер

Тя цитира скорошно проучване на публичното мнение в Германия, което демонстрира, че 58% от германците са срещу изпращането на ракети „ Таурус “ за Украйна, а 72% не утвърждават разполагането на жива мощ в нападната от Русия страна.

По думите на Плугчиева НАТО би трябвало да бъде гарантът за сигурност, а не Европейският съюз да се натоварва с превъоръжаване и милитаризация. Според някогашния ни дипломат в Берлин Европейски Съюз би трябвало да се върне към своите полезности.

„ Това са мирът, благосъстоянието, солидарността и правовата страна “, добави Плугчиева.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР