Германия разрешава на всички над 18-годишна възраст да се ваксинират

...
Германия разрешава на всички над 18-годишна възраст да се ваксинират
Коментари Харесай

Германия позволи ваксинация срещу коронавирус с AstraZeneca без ограничения след уникален случай

Германия позволява на всички над 18-годишна възраст да се имунизират с имунизацията против ковид на AstraZeneca (Vaxzevria). Това заяви немският здравен министър Йенс Шпан, представен от Politico.
От думите на Шпан стана ясно, че лекарите вземат решение, само че опция да се имунизират имат всички германци над 18-годишна възраст, без значение каква е „ здравната им история ”. Ваксината ще бъде поставяна единствено откакто съответният искащ бъде осведомен за вероятните ѝ странични резултати.
 60 000 поданици на Гърция пожелаха да се имунизират с AstraZeneca 60 000 поданици на Гърция пожелаха да се имунизират с AstraZeneca
Повече от 60 000 души са декларирали предпочитание да се имунизират с препарата на AstraZeneca в Гърция. Резервациите са направени от хора на въз...
Изявлението идва след неповторим случай, разказан от доктор Аспарух Илиев, който е началник на лаборатория за проучвания на инфекции на мозъка в Берн. В персоналния си профил във Facebook той показа публикация от немска медия – в нея се споделя, че общопрактикуваща лекарка, ядосана от непрекъснатите отводи от Vaxzevria на хората по предпочитани групи, афишира в Интернет, че ще имунизира с тази ваксина всеки, който желае, като предизвестява за вероятните опасности. Лекарката извършва обещаното – дружно с здравната си сестра, тя имунизира единствено за ден 700 души на паркинг пред супермаркет.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР