Германия променя класификацията на Великобритания, определяйки я като "зона, в

...
Германия променя класификацията на Великобритания, определяйки я като "зона, в
Коментари Харесай

Германия ограничава пътуванията от Великобритания

Германия трансформира класификацията на Англия, определяйки я като "зона, в която се популяризира вид на ковид " заради разпространяването на разновидността, открит за пръв път в Индия, разгласи нощес Институтът по заразни заболявания "Роберт Кох ", представен от ДПА.

Това решение значи, че от на следващия ден ще влязат в действие обилни ограничавания на пътуванията. Компаниите за железопътен, въздушен и автобусен превоз ще могат да позволяват в страната единствено немски жители. Пристигналите в Германия ще би трябвало да се подложат на двуседмична карантина, без опция за избягването й, даже и в случай че дадат отрицателен тест за вируса.
"Тази стъпка е сложна за Англия, само че е нужна, с цел да се предотврати бързото разпространяване на индийския вид в Германия ", съобщи представител на немския здравен министър Йенс Шпан.

Той акцентира, че задачата за понижаване на броя на инфектираните изисква да се попречи на разпространяването на по-заразните разновидности на ковид и тази заплаха може да се избегне единствено напредъка на имунизацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента класификацията "зона, в която се популяризира вид на ковид " се ползва към 11 страни от Азия, Африка и Южна Америка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР