Германия продължава да разглежда проекта за газопровод Северен поток 2

...
Германия продължава да разглежда проекта за газопровод Северен поток 2
Коментари Харесай

Меркел скастри САЩ: Санкциите срещу Северен поток 2 противореча на правото

Германия продължава да преглежда плана за газопровод " Северен поток 2 " като стопански и счита, че е належащо да го приключи. Това разгласи немският канцлер Ангела Меркел, отговаряйки на депутатски въпроси в Бундестага.

" Смятаме, че завършването н плана е вярно и работим в този дух ", посочи тя. Според Меркел екстериториалните наказания, които Съединени американски щати заплашват да наложат, " не подхождат на разбирането на правото ", съществуващо в Германия.

" Имаме работа с стопански план, който има политически аспекти ", означи тя.

Канцлерката добави, че след въвеждането на " Северен поток 2 " в употреба Украйна би трябвало наложително да резервира ролята си на транзитираща газ.

Проектът " Северен поток 2 " включва построяването на две тръби с общ потенциал 55 милиарда куб. м газ годишно от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия. Към днешна дата тръбопроводът е приключен 93%. Спирането в осъществяването на плана се дължи на обстоятелството, че през декември 2019 година, поради глобите на Съединени американски щати, швейцарската компания Allseas спря строителните работи и изтегли корабите си, с които полагаше тръбите.

На 4 юни републиканците внесоха в Конгреса на Съединени американски щати законопроект за разширение на глобите против " Северен поток 2 ". Както означи пресслужбата на един от създателите на самодейността, документът " обяснява и уголемява глобите според закона за гарантиране на енергийната сигурност на Европа " и има за цел " блокиране на завършването на газопровода ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР