Германия продължава да е най-големият търговски партньор на Русия сред

...
Германия продължава да е най-големият търговски партньор на Русия сред
Коментари Харесай

Най-големият търговски партньор на Русия от страните от ЕС

Германия продължава да е най-големият търговски сътрудник на Русия измежду страните от Европейски Съюз , демонстрират статистическите данни на Евростат за първото тримесечие, написа РИА Новости. И това е в случай, че в безспорни стойности, нейният експорт за Русия се е свил най-вече от страните от Европейски Съюз - с 888 млн. евро или 32% на годишна база, до 1,9 милиарда евро.

Германия е изнесла за Русия през за януари-март, най-вече от следните артикули: фармацевтични артикули (26%), съоръжение за нуклеарни реактори (14%) и оптично съоръжение (10%).

За първото тримесечие три страни от Европейски Съюз усилиха износа си за Русия по отношение на същия интервал на предходната година - Кипър, Португалия и Ирландия. Кипър усили доставките си най-вече - с 13%, до 15,6 млн. евро, като съвсем зцяло износа е от графата " кораби, лодки и яхти ".
 Най-големият търговски сътрудник на Германия към този момент не е Китай
Най-големият търговски сътрудник на Германия към този момент не е Китай

Това разбъркване се случва за първи път от 8 години

Португалия усили износа си със 7% до 24,5 млн. евро. От износа й за Русия, 22% са питиета и оцет, 18,9% е нуклеарно съоръжение и 11,3% - обувки.

Ирландия усили доставките си за Русия с 5% до 136,5 млн. евро. Тя достави за Русия неорганични химикали (38,6%), фармацевтични артикули (36,9%) и оптично съоръжение (10%).

От друга страна, Малта понижи доставките си за Русия с 97% по отношение на първото тримесечие на предходната година, до символичните 3800 евро, за която сума е изнесла за Русия живи животни.
 Реализацията на два крупни инфраструктурни плана може да направи Русия център на интернационалната търговия
Проектите, които могат да създадат Русия център на интернационалната търговия

Единият от тях е Северният морски път
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР