Германия продължава да е начело в списъка на Европейския съюз ...

Германия продължава да е начело в списъка на Европейския съюз

Най-много молби за убежище от чужденци – в Германия

Германия не престава да е отпред в описа на Европейския съюз на страните с максимален брой молби за леговище, оповестява вестник "Велт ам Зомтаг ", като се базира на отчет на Европейския орган за поддръжка в региона на убежището.

Според документа, от януари до септември в немската Федерална работа по миграция са подадени 100 278 молби за леговище, което е с 35,2% повече в съпоставяне със същия срок на предходната година. В същото време единствено през септември в Германия са записани 13 849 заявки. Уточнява се, че множеството молби са подадени от лица, търсещи леговище от Сирия, Афганистан и Ирак.

Според обявата на второ място по брой молби за първите девет месеца на тази година се подрежда Франция (54 105), следвана от Испания (41 799), Италия (37 492) и Австрия (22 928).

В допълнение към обичайните направления на незаконната миграция към страните от Европейски съюз, минаващи през Италия, Гърция и Испания, както акцентира вестникът, в този момент има и нов маршрут през територията на Беларус. Така да вземем за пример по-рано немската федерална полиция заяви, че от началото на август в Германия са пристигнали над 4300 незаконни мигранти през Беларус (през територията на Полша). И броят им евентуално ще се усилва.

Източник: dnes.bg