Германия призова Европейската комисия да закупи руска ваксина Спутник V

...
Германия призова Европейската комисия да закупи руска ваксина Спутник V
Коментари Харесай

Германия с призив към ЕК да купи Спутник V на ниво ЕС

Германия прикани Европейската комисия да закупи съветска ваксина " Спутник V " за Европейския съюз, разгласи немски представител, представен от " Политико ".
" Поискахме от Комисията " да стартира процедура за придобиване на " Спутник ", сподели представителят пред публицисти на брифинг в Берлин и добави, че " ние виждаме в този момент, че Комисията е в развой на пускане на тази процедура ".
 Руската компания Р-Фарм ще създава „ Спутник V ” в Германия Руската компания Р-Фарм ще създава „ Спутник V ” в Германия
Руската компания Р-Фарм, която създава имунизацията „ Спутник V ”, има намерение да стартира производството на лекарството в Гер...
Представителят означи още, че Комисията първо би трябвало да изследва какви са настройките в европейските столици, с цел да откри кои страни демонстрират интерес да се купи от съветската ваксина преди да стартира договаряния за закупуването на дози.
След като договорът бъде организиран, страните членки могат евентуално да закупят дози от съветската ваксина посредством контракта на Европейски Съюз, акцентира немският представител.
Европейската организация по медикаментите (ЕМА) получи първите данни за успеваемостта и сигурността на съветската ваксина по-рано този месец, откакто Русия изиска утвърждение. Не е ясно по кое време ще бъде взето решение за утвърждение на имунизацията. Шефът на ЕМА Емър Кук заяви, че регулаторът се приготвя да инспектира места в Русия, където се създава имунизацията.
Германският представител заяви още, че в това време могат да бъдат подхванати първите стъпки от процедурата по закупуване на ваксини от страна на Европейски Съюз.
 Русия е подала заявление за включване на имунизацията Спутник V в програмата COVAX на Организация на обединените нации Русия е подала заявление за включване на имунизацията " Спутник V " в програмата COVAX на Организация на обединените нации
Директорът на Руския фонд за директни вложения (RDIF) Владимир Примак разгласи във вторник, че фондът е подал заявление до Световната зд...
По думите му публични договаряния с Русия към момента не са почнали. Потенциално въпросът може да бъде разискван на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък.
Унгария и Словакия към този момент купиха от имунизацията на национално равнище, заобикаляйки ЕМА.
Най-малко 4 страни членки са нужни, с цел да стартират договаряния за подписване на съглашение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР