Германия прие нов закон срещу измамите с детски надбавки и

...
Германия прие нов закон срещу измамите с детски надбавки и
Коментари Харесай

Германия прие закон срещу измамите с детски надбавки

Германия одобри нов закон против измамите с детски надбавки и незаконните практики при почасовото възнаграждение, заяви " Дойче веле ". Мерките целят да спрат порочната процедура " чужденци да идват в Германия единствено поради детските надбавки ", тъй като безработни граждани на по-бедни страни от Европейски Съюз възприемат детски надбавки като обществени помощи, изясни депутатът от ХДС Йоханес Щайнигер.  От години общините във Федерална Република Германия се оплакват от измами със обществени помощи и детски надбавки, осъществявани от жители на Европейски Съюз, най-много от българи и румънци.

Новият закон дава повече пълномощията на Семейната каса, която вече ще има право да ревизира обособени случаи, да вземем за пример с цел да откри дали има осъществени някакви нарушавания. Изплащането на детски надбавки може да бъде прекратено даже и единствено при съществуването на съмнение за машинация. Освен това занапред нататък новопристигналите в Германия жители на Европейски Съюз ще получават детски надбавки през първите три месеца от пребиваването си в страната, само че единствено в случай че могат да потвърдят, че имат месечен приход, прецизира " Дойче веле ".

Мерките плануват също по този начин районни клонове на отдел " Работа на черно " към Службата по финансов надзор да имат повече пълномощия при осъществяването на контролни инспекции или на следствия. Това ще предпази работниците от незаконните практики при заплащането, защото значително работодатели плащат доста под минималната почасова ставка.

 

ЗАЩИТА

" Законът няма за цел да криминализира жители на Европейски Съюз от България и Румъния да вземем за пример. Точно противоположното: нашата цел е да ги защитим. Ние не желаеме те да бъдат примамвани към Германия с подправени обещания ”, изясни християндемократът и някогашен вътрешен министър на Германия Томас де Мезиер по време на парламентарния спор за новия закон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР