Германия преживява масова пандемия сред неваксинирани, заяви министърът на здравеопазването

...
Германия преживява масова пандемия сред неваксинирани, заяви министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Масова пандемия сред неваксинираните в Германия, готвят по-с...


Германия претърпява " всеобща " пандемия измежду неимунизирани, съобщи министърът на опазването на здравето Йенс Шпан, призовавайки за по-строги дейности за преодоляване на COVID-19.

" В момента претърпяваме главно пандемия от неимунизирани и тя е всеобща ", сподели Шпан пред кореспонденти. " В някои райони в Германия леглата за интензивно лекуване още веднъж са на привършване ".

Германия, страната с най-многолюдно население в Европа с към 83 млн. души, през последните седмици се бори с четвърта вълна на COVID-19, при която 7-дневната заболеваемост доближи високи стойности, невиждани от май.

През последното денонощие в страната са регистрирани 20 398 случая, заяви здравният институт " Роберт Кох ", а 194 души са умряли.

Повече от 66% от популацията е изцяло имунизирано, само че Шпан изрази неодобрение, че усвояването на имунизациите се е забавило и че забележителна група от хора на възраст от 18 до 59 години остават неимунизирани.

Той също по този начин прикани за по-строги инспекции в заведенията или на събитията, при които да бъдат допускани единствено тези, които могат да потвърдят, че са имунизирани, че са се възстановили от ковида или че неотдавна са имали негативен тест.

Според него в някои мощно наранени райони достъпът би трябвало да бъде стеснен до тези, които са изцяло имунизирани или могат да потвърдят, че са се възстановили - система, известна като 2G в Германия.

" Това няма нищо общо с напън за имунизиране ", сподели министърът, " а с избягването на претоварване на здравната система ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР