Германия предупреди, че последното развитие не се отразява добре върху

Германия предупреди, че последното развитие не се отразява добре върху ...

Случилото се в Натанз не се отразява добре върху ядрените преговори, предупреди Берлин


Германия предупреди, че последното развитие не се отразява добре върху ядрените преговори за възобновяване изпълнението на сделката с Техеран, информира "Таймс ъв Израел".

"Това, което чуваме да излиза от Техеран в момента, не е положителен принос, особено развитието в Натанз", коментира германският външен министър Хайко Маас преди разговори във Виена във вторник.
Мосад стои зад атаката по Иран, върнала ядрената програма с 9 месеца назад
Мосад стои зад атаката по Иран, върнала ядрената програма с 9 месеца назад

Ще отнеме най-малко 9 месеца да се възстанови производството в Натанз

Ден след като Техеран обяви, че е монтирал нови центрофуги за обогатяване на уран в Натанз, което е в нарушение на ядрената сделка от 2015 г., бе съобщено за авария в завода. Иран го определи за и

Маас отбеляза, че преговорите във Виена "няма да бъдат лесни, но до момента те бяха в конструктивен дух", показан от участниците.

В същото време той подчерта, че ситуацията в Натанз ще има "особено значение" и може да покаже до каква степен обсъденото във Виена ще бъде приложено от Техеран.

В същото време Европейският съюз се обяви срещу опити, които могат да подкопаят преговорите за връщане на САЩ в ядрената сделка, информира АФП.

"Ние отхвърляме всички опити за подкопаване или отслабване на дипломатическите усилия за ядреното споразумение", обяви говорителят Петер Стано и добави, че "ние трябва да изясним фактите" около случилото се в Натанз.

Източник: news.bg