Германия постигна втора победа в двата си мача от квалификационна

...
Германия постигна втора победа в двата си мача от квалификационна
Коментари Харесай

В спокойно темпо Германия подчини Беларус

Германия реализира втора победа в двата си мача от квалификационна група „ С “ за Евро 2020. Бундестима надделя с 2:0 Беларус като посетител. Попаденията означиха Лерой Сане и Марко Ройс.

Така германците събраха 6 точки на второто място, като изостават на три зад водача Северна Ирландия, който е с мач повече.

Беларус остана без победа на последното място.

Германия поведе с 13-ата минута. Лирой Сане получи подаване отдясно, нахлу в наказателното поле и със мощен удар откри за 1:0.

В следствие белорусите поизравниха играта, а шансове се разкриха пред Станислав Драгун и Никита Наумов, след които обаче не последва смяна в резултата. При обстановката на Наумов, Нойер се намеси решаващо и майсторски мазета токата, която летеше под гредата.

В заключителните минути на първата част Джошуа Кимих от границата на наказателното поле шутира, само че топката мина около левия дирек.

Германия стартира на високи обороти второто полувреме. Лирой Сане опита шанса си още в 48-ата минута, само че топката бе изкарана в корнер. От него не произлезе нищо.

Лукас Клостерман тормози защитата на Беларус в 54-ата минута, когато се настройки и някъде от границата на наказателното поле стреля. Топката обаче прелетя над напречната греда.

Бундестимът усили преднината си на 2:0 в 62-ата минута. Марко Ройс бе добре пласиран пред наказателното поле, получи пас от Гунтер, поведе си и с удар по земя оформи 2:0.

До края на мача международният първенец от 2014-а владееше самодейността, а Лирой Сане се озова в центъра на две любопитни обстановки, при които обаче топката мина на косъм около вратата.

Иначе в другия мач от Група „ С “, която е с 5 тима, Северна Ирландия победи с 2:1 Естония. Естонците откриха посредством Василиев в 35-ата минута, през второто полувреме „ зелено-бялата войска “ изравни Уошингтън в 77-ата минута, а Мадженис направи цялостния поврат в 80-ата минута.

Така Северна Ирландия реализира трета поредна победа и с 9 точки е на върха. Естония е на четвъртото място с без извоюван пункт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР