Германия поставя дейностите на местното подразделение на руския петролен гигант

...
Германия поставя дейностите на местното подразделение на руския петролен гигант
Коментари Харесай

Докато Радев се ръкостиска с висши руски шефове, Германия поема контрола над „Роснефт“ на нейна територия

Германия слага дейностите на локалното поделение на съветския петролен колос „ Роснефт “ под попечителството на немски държавен регулатор, оповестиха международните организации.

 

Германското поделение на „ Роснефт “ ръководи голям брой рафинерии в страната, в това число оборудванията край северногерманския град Швет и съгласно Берлин задачата на решението е да се подсигурява националната енергийна сигурност.

 

Дейностите на „ Роснефт “ в Германия, които обезпечават към 12 % от потенциала за преправка на нефт на най-голямата европейска стопанска система, са сложени под попечителството на федералната организация, която ръководи енергийните мрежи, прецизира Франс прес, базирайки се на известие на министерството на стопанската система.

 

Канцлерът Олаф Шолц, министърът на стопанската система Роберт Хабек и министър председателят на провинция Бранденбург ще показват по-късно през днешния ден детайлности към решението по отношение на подразделението „ Роснефт Дойчланд “ (Rosneft Deutschland), което е измежду най-големите предприятия за преправка на нефт в страната.

 

Рафинерията в Швет е четвъртата по величина в Германия и доставя към 90 % от горивата за столицата Берлин. Тя получава целия нужен й недопечен нефт от петролопровода „ Дружба “ от построяването си през 60-те години. Министерството на стопанската система показва също по този начин, че има дълготрайни проекти за бъдещето на рафинерията, в която работят към 12 000 души.

 

Освен нея под държавен надзор се слагат и рафинериите „ МиРо “ (MiRo) и „ Байернойл “ (Bayernoil), както и подразделението „ Ер Ен рифайнинг енд маркетинг “ (RN Refining & Marketing GmbH), прецизира АП, представена от Българска телеграфна агенция. 

 

„ Роснефт “ по-рано указа, че не има намерение да стопира вноса на съветски нефт макар вероятността за влизане в действие на ембарго от страната Европейски Съюз от 1 януари 2023 година.

 

Тази година немските управляващи поеха контрола и над сдружението „ Газпром Германия “, поделение на съветския тръст „ Газпром “.

 

У нас, макар недоволството против високите цени на течните горива, властта до момента не си е и помисляла да подхваща сходни ограничения против „ Лукойл “. Съвсем неотдавна даже се стигна до там, че президентът Румен Радев да се среща с висши шефове на съветската компания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР