Германия подкрепя правото на Израел да се защитава срещу ракетни

...
Германия подкрепя правото на Израел да се защитава срещу ракетни
Коментари Харесай

Меркел зове за непреки контакти с Хамас, без тях не можело да има примирие

Германия поддържа правото на Израел да се пази против ракетни офанзиви от страна на радикални палестински групировки. Това разгласи немският канцлер Ангела Меркел, говорейки в онлайн формат на конгрес, проведен от телевизионната и радиокомпания WDR.

" Израел има право да се пази ", настоя тя и добави: " От друга страна, ние желаеме да допринесем за намирането на дипломатическо решение за дълготрайно нормализиране на обстановката. "

По думите ѝ това решение би трябвало да се търси дружно с сътрудници в Съединени американски щати, Франция и Англия. Канцлерката посочи още, че трябвало да има непреки контакти с палестинската ислямистка радикална формация " Хамас ", което се поддържа да вземем за пример от Египет.

Меркел също по този начин осъди антисемитските акции, които се организираха през последните няколко дни в редица немски градове.

Палестински радикални групировки в Ивицата Газа и израелската войска обменят удари от 10 май. Ракетните офанзиви са последвали протести в джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим, след заповед на израелския съд за лишаване на домове в Шейх Джара от арабски фамилии, живеещи там. Според последните данни на палестинското министерство на опазването на здравето, броят на починалите е достигнал 237, от които 217 са в Газа, в това число над 60 деца и 36 дами. От израелска страна минимум 12 души бяха убити.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР