Германия подарява на младежите в страната, които тази година ще

...
Германия подарява на младежите в страната, които тази година ще
Коментари Харесай

Германия дава на младежите ваучери по 200 евро за културни събития

Германия подарява на младежите в страната, които тази година ще навършат 18 години, 200 евро ваучер, който те ще могат да влагат за посещаване на разнообразни културни събития.
Регистрацията за приемане на подаръка от страната стартира след броени дни.
По време на пандемията културата беше един от секторите, които пострадаха най-вече. Насладата, носеща визитата на концерт, фестивал, спектакъл, кино, беше или напълно невъзможна, или визитите бяха единствено частични. А това се отрази и на младежите, които нямаше по какъв начин да открият за себе си културните мероприятия, които могат да преживеят в Германия. Илиян има рожден ден на 13 юни и става пълновръстен. Това му разрешава да се записва в интернет платформа, която става налична единствено след няколко дни и да получи своя ваучер на стойност 200 евро, с който да посети разнообразни културни събития в Германия. Той към този момент е направил своя проект.
„ В Дюселдорф, да вземем за пример, има един прекрасен авто музей, в Кьолн има състезателен музей. Това са тематиките, които мен ме интересуват и бих желал да ги посетя с тези 200 евро. Освен музеите можеш да вървиш и на кино, и на концерти. Всичко, което е обвързвано със свободното време и с културата ”, изяснява Илиян Ивков. След регистрацията бюджетът може да бъде изразходван в границите на две години, като с него може също да бъде закупена и обичана книга, да вземем за пример. Германската страна влага 100 милиона евро в пилотния план. По информация на Федералната статистическа работа към 750 000 младежи ще могат да получат ваучера за 18-ия си рожден ден. Оказва се обаче, че доста от младите не знаят за тази опция. Илиян споделя, че измежду негово обграждане малко на брой са осведомените по тематиката.
Идеята подарък за просвета на младежите в Европа не е нова. Страни като Италия, Франция и Испания към този момент я вкараха. А съгласно Илиян в случай че и в България бъде въведена сходна опция, младите ще имат огромен избор от места и събития, които ще могат да посетят.
В края на годината в Германия ще бъде направена равносметка и управляващите ще би трябвало да вземат решение, дали от пилотен план, подаръкът на страната за пълноправие - повече просвета за младите, ще се трансформира в традиция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР