Германия планира да започне ползването на плаващи терминали за приемане

...
Германия планира да започне ползването на плаващи терминали за приемане
Коментари Харесай

Германия намери нов начин да се снабдява с газ

Германия възнамерява да стартира използването на плаващи терминали за приемане на полутечен газ от началото на 2023 година Решението е краткотрайно, до момента в който през идващите години бъдат построени стационарни терминали.

Предполага се, че мобилните терминали ще бъдат основани в Северно и Балтийско море - наоколо до градовете Брунсбютел, Вилхелмсхафен и Росток. Проблемът е, че в света има единствено 48 такива кораба и множеството от тях са наети по дълготрайни контракти. Това прави цената за наемането им извънредно висока - до 200 000 EUR дневно.

Една плаваща платформа е в положение да получава до 5 милиарда кубически метра газ годишно, като общо се възнамерява да се употребяват четири платформи. За съпоставяне, „ Северен поток-1 “ доставя на Германия 60 милиарда кубически метра газ, а републиката употребява 90 милиарда кубически метра газ годишно. Това значи, че мобилните LNG терминали могат да заменят единствено дребна част от доставките.

Планира се първият стационарен LNG терминал да бъде приключен до 2026 година

Германското държавно управление работи за последователното прекъсване на силата от Русия допустимо най-скоро, само че сега не може да си го разреши. Ако го направи незабавно, стопанската система и промишлеността ще бъдат изправени пред рецесия. Според проектите на немския кабинет на министрите страната ще може изцяло да размени въглищата и петрола до края на годината, а газа едвам до 2024 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР