Германия планира да ваксинира и деца на възраст 12-16 години

...
Германия планира да ваксинира и деца на възраст 12-16 години
Коментари Харесай

Германия иска да ваксинира и деца над 12-годишна възраст

Германия възнамерява да имунизира и деца на възраст 12-16 години от 7 юни , съобщи в четвъртък канцлерът Ангела Меркел, представена от " Ройтерс ".

" На всеки жител ще бъде препоръчана имунизация до края на лятото. Това включва и деца на възраст сред 12 и 16 години ", сподели Меркел на конференция.
 EMA взема решение дали да позволи Pfizer за лица под 15-годишна възраст
EMA взема решение дали да позволи Pfizer за лица под 15-годишна възраст

Според изследването, резултатите са обнадеждаващи

В Германия има 4,1 милиона деца на възраст над 12 години , демонстрират данните на Федералната статистическа работа.

Ваксинирането им против COVID-19 обаче разделя специалистите в страната и основният експертен комитет по имунизациите изрази нерешителност. Някои учени споделят, че заради неналичието на данни за дълготрайните резултати може да е по-добре да се имунизират единствено юноши с рискови фактори.

Меркел сподели, че родителите не би трябвало да се усещат подтикнати да имунизират децата си. " Важното обръщение към всички родители е: учебното заведение и почивката не завися от въпроса за имунизацията на децата им, сподели тя. Това би било изцяло неправилно, добави тя.

Европейската организация по медикаментите може да утвърди имунизацията Pfizer / BioNTech за деца на възраст от 12 до 15 години в петък.
 Ваксината на Pfizer/BioNTech обезпечава 100% отбрана при деца от 12 до 15 година Обновена
Ваксината на Pfizer/BioNTech обезпечава 100% отбрана при деца от 12 до 15 година

Ваксината против ковид на Pfizer/BioNTech е безвредна и ефикасна

В документ, възложен преди договарянията в четвъртък, се споделя, че Германия чака да имунизира към 60% от хората в тази възрастова група. Ще са нужни към 3,18 милиона дози за всяка от първата и втората имунизация.

Институтът по инфекциозни заболявания " Роберт Кох " заяви за 6 313 случая на ковид в Германия към четвъртък, като общият брой към този момент е е над 3,66 милиона. Седемдневната периодичност е спаднала до 41 на 100 000 души, спрямо към 160 преди месец. Броят на починалите е 87 995 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР