Германия планира да спре изцяло вноса на руски петрол до

...
Германия планира да спре изцяло вноса на руски петрол до
Коментари Харесай

Германия планира да спре изцяло вноса на руски петрол до края на годината

Германия възнамерява да спре напълно вноса на съветски нефт до края на годината, даже и в случай че Европейски Съюз не успее да се споразумее за налагането на общоевропейско ембарго върху него, съобщи Блумбърг. 

Властите в страната са уверени, че през идващите 6-7 месеца ще съумеят да обезпечат и подсигуряват други възможности на съветския нефт, показва организацията, като цитира чиновници, поискали анонимност. 

Днес в Брюксел не престават договарянията на външните министри, които би трябвало да намерят метод да преодолеят съпротивата на Унгария против налагането на ембарго на съветския нефт. Правителството на Олаф Шолц обаче е решено да продължи с проекта си за отвод от съветското черно злато поради нашествието на Кремъл в Украйна. 

Делът на съветския нефт в немската енергийна консумация спадна през последните месеци до 12% спрямо 35% преди началото на войната, сочат данни на икономическото министерство в Берлин. 

Основен проблем е по какъв начин да се обезпечи задоволително суровина на рафинерията в Швед, която до момента преработваше основно съветски нефт и беше снабдявана по петролопровода " Дружба ". Тя е ръководена от " Роснефт " и доставя горива за Берлин и провинция Бранденбург. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР