Германия планира да отмени през март по-голямата част от въведените

...
Германия планира да отмени през март по-голямата част от въведените
Коментари Харесай

Германия планира да отмени повечето COVID ограничения

Германия възнамерява да анулира през март по-голямата част от въведените Коронавирус ограничавания, признати от държавното управление за битка с пандемията, защото броят на новите случаи на заразяване понижава.
Две години след началото на епидемията в Германия рестриктивните мерки ще стартират да отпадат, заяви Агенция Франс Прес.
Като първа стъпка ще се позволи на повече хора да вземат участие в частни събирания, а достъпът до магазините ще бъде отворен за всички, без да се ревизира дали лицата са имунизирани или тествани.
От 4 март достъпът до заведения за хранене ще бъде отворен и за неимунизирани лица, в случай че те покажат негативен тест.
Като последна стъпка "широките ограничавания на обществения, културния и икономическия живот би трябвало да бъдат последователно отстранени до началото на пролетта на 20 март 2022 година ", се споделя в проектодокумента, който се чака да бъде утвърден в сряда от федералните и държавните управляващи.
След тази дата водещата европейска стопанска система ще разчита на "базовите ограничения за отбрана ", в това число носене на медицински маски на публични места.
През този интервал ще бъдат анулирани и разпоредбите, които изискват от работодателите да разрешават на чиновниците да работят от вкъщи, в случай че това е допустимо.
В продължение на няколко седмици Германия ограничи достъпа до питейни заведения и заведения за хранене до лица, които са получили бустерна ваксина против ковид или които показват негативен тест, откакто са били изцяло имунизирани или преболедували.
Въведени са и ограничавания за контакти, като частните събирания са лимитирани до 10 души или до две семейства, в случай че участва неимунизирано лице.
Канцлерът Олаф Шолц би трябвало да се срещне в сряда с водачите на 16-те немски провинции, с цел да съгласува идващите стъпки за справяне с пандемията.
В понеделник Германия заяви за 76 465 нови случая на Covid-19 през втората поредна седмица, в която се следи спад на заболеваемостта.
Германските провинции, които разполагат със забележителна автономност при въвеждането на ограничавания - от носенето на маска в публичния превоз до домашното образование, към този момент започнаха последователно да облекчават рестриктивните мерки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР