Германия планира да намали наполовина федералната помощ, отделена за покриване

...
Германия планира да намали наполовина федералната помощ, отделена за покриване
Коментари Харесай

Германия намалява помощта за бежанците

Германия възнамерява да понижи на половина федералната помощ, отделена за покриване на разноските за приемане и консолидиране на бежанци през идната година. Решението е част от бюджетното затягане на фона на растящата инфлация след години на великодушни разноски, споделиха източници на Ройтерс в понеделник.
Повече от 1 милион души потърсиха леговище в Германия след нахлуването на Москва в Украйна и поддръжката им се отрази на градовете и общините в страната, а 16-те провинции на страната упорстват за повече федерални средства за покриване на разноските на бежанците през идната година.
В понеделник Берлин осведоми провинциите, че ще отпусне най-много 1,7 милиарда евро като поддръжка за разноските на бежанците през 2024 година, което е спад от 3,75 милиарда евро тази година, споделиха два държавни източника, които пожелаха да останат анонимни.
" По същество провинциите са отговорни за настаняването и грижите за бежанците. Федералното държавно управление е наясно с националното измерение ", добави представителят.
Правителството ще отстрани и своя принос към разноските за грижи и консолидиране на украински бежанци, прибавиха източниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР