Германия отпуска €30 милиарда, за да облекчи населението си от

...
Германия отпуска €30 милиарда, за да облекчи населението си от
Коментари Харесай

€30 милиарда заделя Германия за борба с инфлацията

Германия отпуска €30 милиарда, с цел да облекчи популацията си от все по-високата инфлация, оповестяват международните организации. Германците ще заплащат единствено по €9 месечно за градски превоз, за всеки литър бензин ще получават отстъпка от 30 цента, а за дизел - 14 цента.

С измененията цените по бензиностанциите в Берлин към този момент паднаха под €2 за литър. Бензинът коства €1,88, а дизелът е €1,87.

С покачването на потребителските цени, което удря нови върхове през последните месеци, най-голямата европейска стопанска система отделя €30 милиарда от хазната си, с цел да помогне на жителите и бизнеса да се оправят с рецесията.

Германската инфлация доближи нов връх, който е най-голям за всички времена. Публикуваните тази седмица данни демонстрират, че през месец май растежът на цените в най-голямата европейска стопанска система е в размер на 8,7% по отношение на май месец 2021 година, което ускорява натиска върху Европейската централна банка (ЕЦБ).

Данните за инфлацията усилват натиска върху държавното управление на Германия. Финансовият министър Кристиан Линднер назова битката против покачващите се цени " безспорен приоритет ", като в същото време се застъпи за преустановяване на експанзивната фискална политика.

" Инфлацията е голям стопански риск ", съобщи Линднер на конференция в Берлин.

Финансовият министър добави, че страната " би трябвало да се бори с този огромен риск, тъй че да не се стигне до икономическа рецесия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР