Германия отлага спирането на атомните си централи. Правителството обяви, че

...
Германия отлага спирането на атомните си централи. Правителството обяви, че
Коментари Харесай

Германия отлага спирането на атомните си централи

Германия отсрочва прекъсването на атомните си централи. Правителството разгласи, че ще резервира две от трите атомни централи, които към момента работят в страната, до април 2023 година, с вяра да предотврати възможен дефицит на сила през зимата. По проект централите трябваше да бъдат изведени от употреба в края на тази година.

Решението употребата на двете атомни централи да продължи е последната незабавна мярка, призната от немското държавно управление за справяне с енергийната рецесия, породена от хода на Русия да понижи доставките на газ за Германия на фона на ескалиращото напрежение към войната в Украйна.

Решението е мъчително и за икономическия министър Роберт Хабек, който е високопоставена фигура в немската Зелена партия, ангажирана мощно в немското антиядрено придвижване и от дълго време настояваща всички атомни електроцентрали в страната да бъдат затворени до края на тази година.

По-рано Хабек беше декларирал, че нуклеарните централи Isar 2 и Neckarwestheim ще бъдат сложени в режим на подготвеност след 31-ви декември 2022 година и ще бъдат пуснати в експолатация единствено при положение на спиране на електричеството тази зима.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР