Германия отдавна е една от основните дестинации за нелегалните мигранти,

...
Германия отдавна е една от основните дестинации за нелегалните мигранти,
Коментари Харесай

Новото германско правителство ще улесни получаването на гражданство от чужденци

Германия от дълго време е една от главните дестинации за незаконните мигранти, идващи в Европейски Съюз от Близкия изток.

Новото немско съдружно държавно управление упорства, че имиграционната му политика ще понижи броя на противозаконните мигранти, които се откриват в страната, като в същото време признава, че няма да повлияе на динамичността на сегашните имиграционни потоци.

Новото съдружно „ държавно управление на светофара " в Германия възнамерява да промени имиграционната политика на страната, като улесни приемането на поданство от чужденци.

Кандидатите освен ще могат да запазят предходното си поданство, само че и ще би трябвало да дават отговор на по-малко условия, с цел да получат немско поданство. Например те ще би трябвало да живеят в Германия единствено пет години вместо осем. Ще има и облекчени условия за притежаване на немски език за служащите мигранти. Освен това децата на чужденци ще получават автоматизирано немско поданство, в случай че единият от родителите им е живял законно в страната най-малко пет години.

Предложените промени в имиграционната политика на страната към този момент провокираха съществени рецензии от страна на някогашния ръководещ алианс ХДС/ХСС. Заместник-председателят на ХДС Торстен Фрей упрекна обединението на социалдемократите (СДП), Зелената партия и свободните демократи (СвДП), че " легализира противозаконната имиграция " и основава нови " тласъци " за мигрантите да идват в Германия.

Лидерът на СвДП Кристиан Линднер обаче отхвърли рецензията като опит на ХДС/СДС да си извоюва ниша в новата си роля на съпротива след смайващото проваляне на парламентарните избори по-рано тази година. Линднер твърди, че " тласъците " за мигрантите, за които приказва заместник-председателят на ХДС, в действителност са основани от самия ХДС.

Лидерът на СвДП твърди, че мигрантите, които влизат в Европейски Съюз, постоянно избират Германия за своя дестинация пред други страни заради извънредно продължителния развой на разглеждане на молбите за леговище. Линднер даде обещание, че новата " коалиция на светофара " ще поправи това, като форсира процеса на разглеждане, " с цел да имат хората изясненост и по този начин да не получават право на непрекъснато престояване ". Той означи, че имиграционната политика на обединението се стреми на първо място да притегли в страната квалифицирани служащи и " мозъци ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР