Германия оглави класацията на най-големите сгради, построени от 3D принтер.Роботите-принтери

...
Германия оглави класацията на най-големите сгради, построени от 3D принтер.Роботите-принтери
Коментари Харесай

Строят най-голямата 3D принтирана сграда в Германия

Германия оглави класацията на най-големите здания, издигнати от 3D принтер.

Роботите-принтери за градежа се дават от COBOD, която създаде първата 3D-отпечатана постройка в Европа през 2017 година и е продала повече от 65 3D принтера по целия свят. Строителството на плана в Хайделберг стартира на 31 март.

By
“A structure described as the largest 3D-printed building in Europe started taking shape in the southern German city of Heidelberg. ”
— China4Tech (@China4Tech)
Хенрик Лунд-Нилсен, създател на COBOD, сподели, че двете основни преимущества на 3D принтирането за строителството са скоростта на осъществяване и свободата на дизайна, отбелязвайки, че други планове, за които са употребявани принтерите на неговата компания, включват жилищни здания в Африка и офиси в Германия.

A robot arm with the head of a 3D printer piles concrete layers to build what is described as 'Europe’s largest 3D-printed building' in Heidelberg, Germany on May 5. Photo by Max Schwarz/Reuters
— Rappler (@rapplerdotcom)
Архитектите в Хайделберг оповестяват, че тази постройка е 100 % рециклируема и съдържа свързващо вещество с въглероден отпечатък, който е с 55 % по-нисък от портландцимента.

Системата за 3D щемпел на COBOD сега е лимитирана до към 9 метра височина и съгласно известията компанията работи върху нова технология, която ще разреши на нейните роботи да печатат на по-големи височини. 

Europe's largest 3D printed building is being constructed in the city of Heidelberg, Germany!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР