Германия официално навлезе в период на икономически спад след две

...
Германия официално навлезе в период на икономически спад след две
Коментари Харесай

Рецесията в Германия предизвиква интерес към криптовалутите сред банките

Германия публично навлезе в интервал на стопански спад след две поредни тримесечия на негативен напредък.

Този спад беше остър от спора сред Русия и Украйна, който оказа доста влияние върху Германия заради зависимостта ѝ от съветските енергийни запаси. Последните отчети обаче сочат, че немските банки последователно стават все по-приемливи за криптовалутите.

Въпреки това възходящо приемане немските банкови клонове към момента не позволяват директна търговия с криптовалути. Дори огромни финансови институции като Comdirect, Deutsche Kreditbank и ING не разрешават на своите клиенти да търгуват с криптовалути посредством брокери. Вместо това клиентите на тези банки могат да влагат в криптовалути единствено посредством документи, които имитират действителните валути.

Въпреки това нежеланието на немските банки да одобряват криптовалутите последователно понижава, защото от ден на ден организации създават тактики за обезпечаване на достъп на клиентите до цифрови активи.

Забележителен крайъгълен камък в това отношение беше въвеждането на платформата за търговия с криптовалути wpNex от Deutsche WertpapierServiceBank (Dwpbank) през март 2023 година Този прогрес дава достъп до пазара на цифрови активи на 1,200 банки и спестовни институции в Германия.

Въпреки това остава нестабилно по какъв начин обвързваните банки ще реагират на това предложение, дали то ще отговори на упованията.

От друга страна, Deutsche Bank се концентрира върху даването на решения за настойничество на криптовалути за своите огромни институционални клиенти. Това значи, че в бъдеще капиталовите и пенсионните фондове могат да съхраняват своите криптовалути в Deutsche Bank.

Въпреки това банката не възнамерява скоро да предлага артикули или услуги, свързани с криптовалута, на предприятия или частни клиенти.

Остава въпросът: Ще схване ли Германия изцяло криптовалутите?

Като се има поради навлизането на страната в криза, под въпрос е дали банките ще са склонни да влагат в рискови активи като криптовалутите.

Възможно е Германия да се приготвя за бъдещето и да подхваща стъпки за улеснение на прехода към крипто вложения. Все отново следва да се види реакцията на институционалните играчи на тези събития. Като се има поради актуалният стопански климат, допустимо е приемането на цифрови активи в Германия да бъде относително постепенно.

Въпреки това известността на класа активи не може да се отхвърли. Освен това, защото търсенето от страна на клиентите продължава да нараства, евентуално немските банки в последна сметка ще стартират да оферират крипто услуги и на клиенти на дребно.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР