Германия одобри изпращането на допълнителна военна помощ в размер на

...
Германия одобри изпращането на допълнителна военна помощ в размер на
Коментари Харесай

Германия одобри 12 млрд. евро допълнителна военна помощ за Украйна

Германия утвърди изпращането на спомагателна военна помощ в размер на 12 милиарда евро за Украйна, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че бюджетната комисия в немския Бундестаг е дала през днешния ден зелена светлина за непредвидените в бюджета разноски, поискани от министерствата на защитата и на външните работи.
 
Допълнителните средства включват 3,2 милиарда евро, които ще бъдат изплатени през 2023 година, както и кредитиране за интервала сред 2024 година и 2032 година в размер на към 8,8 милиарда евро.
 
" С тези средства Украйна може непосредствено да закупи въоръжения с поддръжката на немското държавно управление ", споделиха в изказване трима членове на комисията, представляващи съдружния кабинет. " Важно е Украйна да бъде подкрепяна толкоз дълго, колкото е належащо ", подчертаха те.
 
По данни на немското външно министерство от началото на съветската инвазия държавното управление на Германия е предоставило помощи на Украйна в размер на повече от 14,2 милиарда евро.
 
Германският парламент утвърди през днешния ден проектите на министерството на защитата да закупи до 28 самоходни гаубици, които да попълнят въоръженията, изпратени незабавно на Украйна от личните му армейски ресурси, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомени депутати.
 
Правителството в Берлин достави 14 гаубици на Киев и в началото възнамеряваше да изиска от Народното събрание попълване на федералните ресурси това лято.
 
Министърът на защитата на Германия Борис Писториус предприе този ход след рецензии, че попълването на немските военни ресурси се прави прекомерно постепенно.
 
Тежките артилерийски въоръжения като гаубиците, от дълго време считани от военните специалисти за оръжия, които към този момент са част от предишното, получиха голяма известност в напъните на Украйна да отблъсне съветската инвазия, трансформирала се в най-големият боен спор в Европа след Втората международна война.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР