Германия обяви в сряда, че доставя 5000 защитни каски за

...
Германия обяви в сряда, че доставя 5000 защитни каски за
Коментари Харесай

Германия изпраща на Украйна 5000 каски, не и оръжия

Германия разгласи в сряда, че доставя 5000 защитни каски за Украйна , като в същото време повтори, че няма да изпрати никакви оръжия , оповестява " Политико ".

Жестът последва дни на мощни рецензии за отхвърли на Германия да изнася оръжия за Украйна и фактът, че Берлин не даде позволение на Естония да изпрати остарели немски гаубици в страната.

Берлин преди този момент отхвърли да изнася защитно военно съоръжение като каски или жилетки. " Ние ще доставим 5000 каски на Украйна — належащо съоръжение ", сподели министърът на защитата Кристин Ламбрехт.

Германският жест надали ще задоволи упованията на Украйна , която се надяваше на доставки на оръжия от Германия, които биха могли да оказват помощ на армията й да се пребори с евентуална съветска инвазия. Москва е събрала над 100 000 бойци на границата с Украйна , което поражда опасения, че нашествието може да е неизбежна.

Германското държавно управление неведнъж е казвало, че няма да изнася оръжия за Украйна заради дългогодишна политика да не доставя оръжия в спешни зони.

" През последните години немското държавно управление неведнъж е решавало да не доставя оръжия . Има аргументи за това, които, несъмнено, се основават и на всички събития през последните години и десетилетия ", сподели канцлерът Олаф Шолц във вторник, наблягайки, че " Украйна знае, че може да разчита на Германия ".
 Германия няма да доставя оръжие на Украйна, към този момент
Германия няма да доставя оръжие на Украйна, към този момент

Берлин обаче ще даде на Киев изцяло оборудвана полева болница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР