Германия няма да подкрепи забраната за продажба на нови автомобили

...
Германия няма да подкрепи забраната за продажба на нови автомобили
Коментари Харесай

Германия казва не на забраната за продажба на коли с двигатели с вътрешно горене?

Германия няма да поддържа възбраната за продажба на нови коли с мотори с вътрешно горене, която съгласно скорошното гласеване на евродепутатите би трябвало да влезе в действие от 2035 година и да важи за територията на Европейски съюз (ЕС). Това съобщи немският финансов министър Кристиан Линднер, представен от локалните медии.

Според министъра има райони по света, в които електрическата подвижност към момента няма да бъде въведена през идващите няколко десетилетия. Линдер акцентира, че и след 2035-а ще има бизнес ниша за бензиновите и даже за дизеловите коли.
 Френската автомобилна промишленост:
Френската автомобилна промишленост: " Забраната на моторите с вътрешно горене може да ни унищожи “

Автомобилният бизнес във Франция е твърдо срещу решението на Европейския парламент

Припомняме, че Европейската комисия (ЕК) предложи 100% понижаване на излъчванията на въглероден диоксид при продажбите на стандартни леки коли през 2035 година. Това значи възбрана на регистрации на коли с мотор с вътрешно горене. Планът е част от по-големите старания на Европа да свие общите нездравословни излъчвания с 55% по отношение на равнищата от 1990 година.

Финансовият министър на Германия акцентира, че макар всички страната ще продължи да бъде водещ пазар за електрически коли.

И до момента в който Кристиан Линднер е срещу възбраната на продажбата на коли с мотори с вътрешно горене, немското министерство на околната среда показва, че федералното държавно управление на страната " изцяло поддържа предлагането на Европейска комисия и Европейския парламент (ЕП) от 2035 година да се позволи продажбата само на нови леки коли и лекотоварни търговски транспортни средства с мотори без излъчвания ".

Все още не е ясно по какъв начин ще гласоподава Германия на равнище Европейски Съюз.

Така или другояче, износът на немската автомобилна промишленост от ден на ден стартира да зависи от електрическите коли. С вътрешно произвеждане от към 328 000 автомобила, захранвани с акумулатори, през 2021-а са били изнесени към 300 000 електрически коли на стойност €12,6 милиарда. Това е съвсем два пъти повече по отношение на миналата година и над три пъти повече по отношение на изнесените размери на електрически коли през 2019 година.
 Volkswagen стопира производството на стандартни коли в Европа до 2035-а
Volkswagen стопира производството на стандартни коли в Европа до 2035-а

Автомобилният производител ще насочи бизнеса си към произвеждане на електромобили
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР