Германия няма да действа сама при доставката на оръжия за

...
Германия няма да действа сама при доставката на оръжия за
Коментари Харесай

Шолц: Германия работи, за да предотврати пряк конфликт между Русия и НАТО

Германия няма да работи сама при доставката на оръжия за Украйна и ще направи всичко допустимо, с цел да предотврати директен спор сред Русия и НАТО . Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц   в изявление за вестник Neue Zürcher Zeitung.

" Позицията на федералното държавно управление е ясна: не действайте сами. Така ще бъде и отсега нататък, съобщи Шолц, в отговор на въпрос за доставката на Киев на немски танкове. Ситуацията в Украйна обаче, сподели той, " е доста динамична и Германия непрестанно преоценява обстановката ".

Но политическият курс на страната, както уточни ръководителят на немското държавно управление, " остава явен ".
 Нараства натискът върху Шолц да изпрати съвременни танкове в Украйна
Нараства натискът върху Шолц да изпрати съвременни танкове в Украйна

Той идва от опозицията и съдружните сътрудници

" Германия, доколкото е по силите ѝ, поддържа Украйна и в това време прави всичко допустимо, с цел да предотврати директен спор сред НАТО и Русия, заключи Шолц и добави, че това е в основата на всички решения. Това дава отговор и на волята на голямото болшинство от жителите ", заключи немският канцлер.

Припомняме, че през последните седмици Германия беше подложена на изключително остри рецензии от страна на Украйна и представители на редица страни от НАТО за това, че не изпрати на Киев нужните за настъпателни бойни дейности танкове и бойни машини на пехотата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР