Германия не обмисля възможността да купува втечнен природен газ (LNG)

...
Германия не обмисля възможността да купува втечнен природен газ (LNG)
Коментари Харесай

Германия не иска да купува втечнен газ от САЩ

Германия не обмисля опцията да купува полутечен природен газ (LNG) от американски компании. Това сподели немският министър на стопанската система Роберт Хабек в изявление за радио DLF по време на визитата си в Съединени американски щати, заяви Прайм.

Министърът посочи, че текат предварителни договаряния по тематиката за доставките на полутечен газ за Германия, само че не става въпрос точно за покупки от Съединени американски щати.

" Предварителни диалози за доставките на полутечен газ, доколкото аз знам, не са водени с американски компании. И няма напън за това ", сподели Хабек.

Той означи, че фирмите, които желаят да вземат участие в планувания терминал за полутечен природен газ в Германия, не се насочват към американски газ, придобит по метода фракинг.

На въпрос какъв брой тясно би трябвало да работи Германия със Съединени американски щати в енергийния бранш, Хабек дава отговор: " Изобщо не е длъжна ".

Министърът призна, че Вашингтон има свои лични ползи и ясно изразена наклонност към политиката " да се купува американското ".

" Това не е този политико-икономически ред, към който ние се стремим. Обаче ние имаме общи полезности и американците би трябвало да оказват помощ на Европа в тази обстановка ", сподели Роберт Хабек.

Германското министър на стопанската система изясни, че доставките на енергоносители от Русия не престават, само че Германия е подготвена и за това, че те може да бъдат прекъснати.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР