Германия не може от икономическа гледна точка да си позволи

...
Германия не може от икономическа гледна точка да си позволи
Коментари Харесай

Меркел: Германската икономика няма да издържи ново затваряне

Германия не може от икономическа позиция да си разреши ново затваряне както при първата вълна на епидемията от ковид напролет. Ситуацията би трябвало незабавно да бъде овладяна. Това съобщи нощес немският канцлер Ангела Меркел след среща с министър председателите на федералните провинции, на която бяха контрактувани спомагателни ограничения против разпространяването на ковид.

В четвъртък Германия заяви за рекорден брой нови случаи на коронавурус - 6638 за миналото денонощие, съобщи в същото време Ройтерс. По този метод общият брой на инфектираните в страната от началото на пандемията доближава 341 223 души, сочат данни на института " Роберт Кох ". Предишният дневен връх на Германия бе 6294 новозаразени на 28 март. Жертвите на патогена са се нараснали с 33 до 9710 души.

Спрямо други европейски страни Германия има относително ниски равнища на инфектирани и умряли към този момент, само че през последните седмици бройките скачат и канцлерът Ангела Меркел предизвести, че може да се стигне до 19 200 новозаразени на ден, в случай че сегашната наклонност продължи.

Приехме бюджет, който планува единствено за тази година нов дълг от над 250 милиарда евро. Поради тази причина не можем да си позволим, в това число стопански, втора вълна като тази напролет със същите последствия, сподели нощес Меркел, допълвайки, че не става дума единствено за здравната система.

Канцлерът акцентира, че страната е в сериозен стадий на битката с Covid-19 и държанието на хората през идващите седмици ще има решаващо значение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР