Германия не може от икономическа гледна точка да си позволи

...
Германия не може от икономическа гледна точка да си позволи
Коментари Харесай

Меркел: Германската икономика няма да издържи ново затваряне

Германия не може от икономическа позиция да си разреши ново затваряне както при първата вълна на епидемията от ковид напролет. Ситуацията би трябвало незабавно да бъде овладяна, съобщи немският канцлер Ангела Меркел, представена от международните организации, след среща с министър председателите на федералните провинции, на която бяха контрактувани спомагателни ограничения против разпространяването на ковид.

Приехме бюджет, който планува единствено за тази година нов дълг от над 250 милиарда евро. Поради тази причина не можем да си позволим, в това число стопански, втора вълна като тази напролет със същите последствия, сподели Меркел, допълвайки, че не става дума единствено за здравната система.

Канцлерът акцентира, че страната е в сериозен стадий на битката с COVID-19 и държанието на хората през идващите седмици ще има решаващо значение, осведоми Българска телеграфна агенция.

На срещата е било контрактувано стягане на разпоредбите за носене на маски, както и питейните заведения в региони с високи равнища на заразяване да затварят по-рано.

Препоръчва се маските, които от април са наложителни в публичния превоз и магазините, да се изискват наложително и в публични пространства, където хората са близо един до различен в региони с над 35 на 100 000 души новозаразени седмично.

В региони със инфектирани над 50 на 100 000 души седмично публичните и частни събирания ще бъдат лимитирани до 10 души.

Меркел призна, че резултатите от срещата не са изцяло удовлетворителни. Не е било реализирано единогласие дали да се вкара единна възбрана за придвижване на жителите от така наречен рискови зони - региони, където за седмица броят на инфектираните надвишава 50 на 100 000 поданици. Тази тематика ще се разисква и след есенните ваканции, които започнаха тази седмица в някои провинции.

Канцлерът прикани младежите да дадат своя принос в битката с пандемията, като се откажат от купоните, откакто няколко пъти частни празненства бяха посочени като причина за локализирани огнища на ковид в немски градове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР