Германия не може да отказва през първите три месеца да

...
Германия не може да отказва през първите три месеца да
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Германия трябва да плаща детски надбавки на родители от ЕС и през първите три месеца


Германия не може да отхвърля през първите три месеца да заплаща детски надбавки на родители от Европейски Съюз, които неотдавна са се преместили във Федералната република. Това реши съдът на Европейския съюз в Люксембург. С едно изискване.

Германия не може да отхвърля да изплаща детски надбавки на родители, които са се преместили във Федералната република от другата страна-членка на Европейски Съюз, в първите три месеца от престоя им. Това реши съдът на Европейския съюз в Люксембург.
Редакцията предлага
Според решението на съда е задоволително имигрантите от Европейски Съюз да желаят да се открият за непрекъснато в Германия, с цел да имат право на детски надбавки.

Съдът на Европейски Съюз: Германия е третирала неравностойно българско семейство

Според разпоредбите на Общността всеки жител има право да обитава в друга страна от Европейски Съюз до три месеца, с цел да си търси работа там. Според немското законодателство обаче през въпросните три месеца хората нямат право на обществени надбавки. Детски надбавки родителите могат да получават едвам откакто стартират да печелят пари в Германия. Затова и на семейство от България бяха отказани детски надбавки.

Те са кандидатствали за детски надбавки, без да имат приход. Службата за фамилни помощи отхвърля да им даде средства и съдът в Бремен отнася разногласието до Съда на Европейски Съюз. Той вижда третирането им като неравностойно с немските жители. Защото в случай че германците се върнат от друга страна от Европейски Съюз и не работят, те отново ще получават детски надбавки.

Правилото важи единствено за тези, които желаят да се реалокират за непрекъснато

Съдът на Европейски Съюз упорства за равно отнасяне на задграничните жители на Европейски Съюз с жителите на страната. Според правото на Европейски Съюз изключение се планува единствено за общественото подкрепяне. Въпреки това детските надбавки не са обществена помощ. Това е по този начин, тъй като тя не служи за обезпечаване на прехранване, а за компенсиране на фамилните тежести.

Според решението на съда в Люксембург обаче от правото на равно отнасяне във връзка с детските надбавки могат да се възползват единствено жителите на Европейски Съюз, които са преместили и своето " всекидневно местожителство ", т.е. имат намерение да се открият за непрекъснато в Германия. Временният престой не е задоволителен.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР