Германия не е доволна от състоянието на отношенията си с

...
Германия не е доволна от състоянието на отношенията си с
Коментари Харесай

Германия иска затопляне с Русия

Германия не е удовлетворена от положението на връзките си с Русия и желае те да бъдат усъвършенствани. Това съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер на съветския си сътрудник Владимир Путин при започване на срещата им през вчерашния ден в Кремъл, съобщи Ройтерс.

„Трябва да преодолеем отчуждението, което през последните години настъпи сред нашите страни“, сподели Щайнмайер и изрази вяра, че договарянията му с Путин ще оказват помощ за това.
„Позволявам си да изразя вяра, че вашата аудиенция може да способства за укрепването на нашите междудържавни връзки“, съобщи от своя страна Путин.

Щайнмайер е първият немски държавен глава, който посещава Русия за последните седем години. Напрежението сред двете страни се изостри след присъединението на Крим към Руската федерация през 2014 година В Москва Щайнмайер разговоря и с последния руски водач Михаил Горбачов, и с представители на правозащитната организация „Мемориал“, отбелязва ДПА.

Междувременно в Берлин се организира вторият кръг от договаряния за бъдеща ръководеща коалиция сред дясното обединяване на канцлерката Ангела Меркел (ХДС/ХСС), либералите от „Свободни демократи“ и „Зелените“. Ройтерс заяви, че обединенията са постигнали в началото съглашение за финансите на страната, което планува понижаване на налозите за фамилии с деца и за хората с ниски и междинни приходи. Предвижда се и премахването на „данък солидарност“, въведен след обединяването на Германия за да се подкрепят по-бедните провинции в страната. Бъдещите сътрудници са се разбрали също така и да не покачват държавния дълг, с цел да компенсират орязването на налози и предвижданите вложения. По този въпрос „Зелените“ създали отстъпка, защото кардинално те са срещу поддържането на уравновесен бюджет непременно.

Ако не бъде издаден нов дълг, държавното управление ще разполага с едвам 30 милиарда евро свободни средства през идващите 4 години, които да влага в нови планове.

„Много сме удовлетворени от разговорите“, разяснява след срещата генералният секретар на ХДС Петер Таубер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР