Германия може да се сблъска с проблемите, които изпитва Обединеното

...
Германия може да се сблъска с проблемите, които изпитва Обединеното
Коментари Харесай

Недостиг на медицински персонал и шофьори в Германия

Германия може да се сблъска с проблемите, които изпитва Обединеното кралство, а точно с дефицит на храна и гориво, заради липса на личен състав в разнообразни области, написа вестник Die Welt.

Както означи в изявление за изданието ръководителят на Федералната организация по труда на Германия Детлеф Шеле, в този момент страната се нуждае от „ общо към 1,2 милиона служащи, от които две трети са експерти “. „ Вече има дефицит на фрагменти на равнище експерти в към 70 сфери “, добави той, съобщи организация Фокус.
 Мащабна специфична интервенция против пране на пари стартира в Германия Мащабна специфична интервенция против пране на пари стартира в Германия
Силите на реда в Германия организират огромна специфична интервенция в провинция Северен Рейн – Вестфалия против незаконна формация, с...

Последните калкулации на Института за немска стопанска система (IW) демонстрират, че във Федерална република Германия преди всичко липсват обществени служащи и медицински личен състав, по-специално за грижи за възрастни и заболели, механически експерти и водачи. В същото време специалистите са изключително загрижени за неналичието на последните, отбелязва Die Welt. По време на пандемията, когато стопанската система беше парализирана, нямаше подобен проблем, само че в този момент, с възраждането на икономическите и комерсиалните връзки, хиляди водачи, в това число на тирове, липсват.

Експертът на IW Александър Бурщеде уточни демографския проблем: единствено 13,6% от водачите съгласно последните данни са на възраст под 35 години. Тоест в тази специалност липсват млади фрагменти. „ Това ще забави бъдещия стопански напредък “, сподели той. Бурщеде прикани за незабавни дейности за противопоставяне на тази наклонност. „ В противоположен случай сме застрашени от обстановка като в този момент в Обединеното кралство “, предизвести той.

Британците в края на септември започнаха под паника да купуват бензин, откакто петролната корпорация BP затвори редица бензиностанции заради проблеми с доставката на гориво. От корпорацията обясниха това с дефицита на водачи на камиони, с който в последно време се сблъскаха и други горивни компании. Новината провокира взрив в търсенето на горива, оставяйки множеството от бензиностанциите празни, а цените на бензина доближиха своя пик за девет години.

Недостигът на водачи за тежкотоварни транспортни средства, който провокира рецесията, се свързва както с пандемията, по този начин и с излизането на кралството от Европейския съюз. Хиляди професионални водачи от страни от Европейски Съюз напуснаха Обединеното кралство през последните две години, а обучениетон на нови беше възпрепятствано от пандемият, заради която изпити за шофьорски книжки не се организираха дълго време в доста страни. На фона на логистичната рецесия доста британци, съгласно известия в медиите, са се сблъскали с проблеми, до момента в който пазарят за храна.
 Спад на бизнес климата в Германия четвърти следващ месец Спад на бизнес климата в Германия четвърти следващ месец
Бизнес настроенията в Германия не престават да се утежняват - най-важният стопански барометър, показателят ifo, спада за четвърти следващ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР