Германия може да се сблъска с проблемите, които изпитва Обединеното ...

Германия може да се сблъска с проблемите, които изпитва Обединеното

Недостиг на медицински персонал и шофьори в Германия

Германия може да се сблъска с казусите, които изпитва Обединеното кралство, а точно с дефицит на храна и гориво, заради липса на личен състав в разнообразни области, написа журнал Die Welt.

Както означи в изявление за списанието ръководителят на Федералната организация по труда на Германия Детлеф Шеле, в този момент страната се нуждае от „ общо към 1,2 милиона служащи, от които две трети са експерти “. „ Вече има дефицит на фрагменти на равнище експерти в към 70 сфери “, добави той, съобщи организация Фокус.
 Мащабна специфична интервенция против пране на пари стартира в Германия Мащабна специфична интервенция против пране на пари стартира в Германия
Силите на реда в Германия организират огромна специфична интервенция в провинция Северен Рейн – Вестфалия против незаконна формация, с...

Последните калкулации на Института за немска стопанска система (IW) показват, че във Федерална република Германия преди всичко липсват обществени служащи и медицински личен състав, по-особено за грижи за стари и заболели, механически експерти и водачи. В същото време специалистите са изключително загрижени за неналичието на финалните, означава Die Welt. По време на пандемията, когато стопанската система беше парализирана, нямаше подобен казус, само че в този момент, с възраждането на икономическите и комерсиалните връзки, хиляди водачи, в това число на тирове, липсват.

Експертът на IW Александър Бурщеде уточни демографския казус: единствено 13,6% от водачите съгласно финалните данни са на възраст под 35 години. Тоест в тази специалност липсват млади фрагменти. „ Това ще забави бъдещия стопански напредък “, сподели той. Бурщеде прикани за незабавни дейности за противопоставяне на тази наклонност. „ В противоположен случай сме застрашени от обстановка като в този момент в Обединеното кралство “, предизвести той.

Британците в края на септември започнаха под паника да купуват бензин, откакто петролната корпорация BP затвори редица бензиностанции заради казуси с доставката на гориво. От корпорацията обясниха това с дефицита на водачи на камиони, с който в последно време се сблъскаха и други горивни фирми. Новината провокира взрив в търсенето на горива, оставяйки множеството от бензиностанциите празни, а стойностите на бензина доближиха своя пик за девет години.

Недостигът на водачи за тежкотоварни транспортни средства, който провокира рецесията, се съединява както с пандемията, по този начин и с излизането на кралството от Европейския съюз. Хиляди професионални водачи от страни от Европейски съюз напуснаха Обединеното кралство през финалните две години, а обучениетон на нови беше възпрепятствано от пандемият, заради която изпити за шофьорски книжки не се провеждаха дълго време в доста страни. На фона на логистичната рецесия доста британци, съгласно известия в медиите, са се сблъскали с казуси, до момента в който пазаруват за храна.
 Спад на бизнес климата в Германия четвърти следващ месец Спад на бизнес климата в Германия четвърти следващ месец
Бизнес настроенията в Германия не престават да се утежняват-най-значимият стопански барометър, показателят ifo, спада за четвърти следващ...

Източник: actualno.com