Германия може да подпомага компании в прехода им към климатично-неутрална

...
Германия може да подпомага компании в прехода им към климатично-неутрална
Коментари Харесай

ЕК одобри субсидии от 3 милиарда евро за прехода на Германия към климатично-неутрална икономика

Германия може да подкрепя компании в прехода им към климатично-неутрална стопанска система с общо 3 милиарда евро (3,4 милиарда долара), заяви през днешния ден Европейската комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

Подкрепата може да е под формата на грантове, данъчни облекчения, понижени лихви или гаранции за нови заеми. Мярката е отворена за компании, произвеждащи акумулатори, слънчеви панели, вятърни турбини, термопомпи, електролизатори и съоръжение за предпазване на водороден диоксид.

Помощта дава тласъци за произвеждане на значими артикули за прехода към климатично неутрална стопанска система, само че би трябвало да бъде предоставена до 31 декември 2025 година, съгласно предоставената информация.

" Това е значима стъпка към реализиране на амбициозните цели на Европа за климата ", сподели еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. 

Една от дилемите на Европейска комисия е да следи за това страните членки да не дават на фирмите си непозволени преимущества посредством държавна помощ. Изпълнителният орган на Европейски Съюз има за цел и да вземем за пример да попречи на стопански мощна страна като Германия да изтласка съперниците си от пазара. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР