Германия: Киев трябва да мобилизира повече военни, за да успее

...
Германия: Киев трябва да мобилизира повече военни, за да успее
Коментари Харесай

Зеленски: Обмислям да сменя няколко висши ръководители в Украйна, и то не само в армията

Германия: Киев би трябвало да активизира повече военни, с цел да успее да отблъсне съветските сили
Украйна би трябвало да активизира повече военнослужещи, с цел да успее да отблъсне съветските сили, съобщи бригаден военачалник Кристиан Фройдинг от немския Бундесвер, съобщи ДПА.

" Украйна сигурно ще би трябвало да активизира повече военнослужещи - макар и единствено поради броя на жертвите, доколкото се вижда ", сподели през днешния ден пред немската медийна група " Редакционснецверк Дойчланд " (RND) военачалник Фройдинг, който управлява ситуационния център за Украйна в министерството на защитата на Германия.

Генерал Фройдинг уточни и нуждата от възобновяване на украинските елементи, някои от които са били на фронта в продължение на 24 месеца. В Украйна в този момент се разискват типът и обсегът на мобилизацията, отбелязва ДПА.

Германският бригаден военачалник се отнесе сериозно към известията за различия сред украинския президент Володимир Зеленски и главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужний, добавя Българска телеграфна агенция.  " Не можем да надникнем зад кулисите ", сподели Фройдинг. " Но, несъмнено, следим тези полемики сред военното и политическото управление. И се надяваме, че Украйна ще резервира единството, което я направи мощна в отбраната на страната през последните месеци и години ", уточни той.

" Подобна полемика е също и признак за една демократична страна. Но в дълготраен проект тя не благоприятства напъните в региона на защитата ", добави военачалник Фройдинг.

В същото време украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обмисля да смени няколко висши държавни чиновници, и то освен в армията, за да дефинира кой ще управлява страната, предаде Ройтерс, като се базира на вчерашното му изявление за италианската телевизия РАИ.

" Става въпрос за хората, които ще би трябвало да управляват Украйна ", сподели Зеленски, когато бе запитан за появилите се догатки, че е на път да уволни главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужний.

" Необходимо е пренастройване, приказвам за промяна на няколко държавни водачи, освен във военния бранш. Обмислям тази подмяна. Става въпрос за цялото управлението на страната ", добави украинският президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР