Германия иска оттеглянето на Великобритания от ЕС на 29 март

...
Германия иска оттеглянето на Великобритания от ЕС на 29 март
Коментари Харесай

Меркел желае договор по Brexit, но не на всяка цена

Германия желае отдръпването на Англия от Европейски Съюз на 29 март идната година да бъде уредено с контракт, само че не непременно, съобщи немският канцлер Ангела Меркел.
Говорейки на конференцията на немските експортьори в Берлин, Меркел сподели, че се надява, че Европейски Съюз и Англия ще реализиран съглашение за Brexit, макар че в този миг наподобява доста мъчно.
„ Не би трябвало да разрешаваме нашият общ пазар, който е нашето конкурентно преимущество, да бъде погубен с отдръпването (на Великобритания) “, сподели Меркел, представена от БГНЕС.
Тя акцентира, че някои елементи би трябвало да бъдат усъгласувани, с цел да се реализира съглашение по Brexit.
„ Ако не успеем тази седмица, би трябвало да продължим да преговаряме. Това е напълно ясно, само че времето ни притиска “, добави Меркел.
Брюксел и Лондон се надяват договорът да бъде реализиран до срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира идващия месец.
Британският външен министър Джеръми Хънт съобщи, че към момента има нерешени въпроси по договорката, само че все пак оцени, че " с благосклонност " е допустимо да се реализира съглашение, което да задоволи всички страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР