Германия иска да разполага с колониално правителство в Полша и

...
Германия иска да разполага с колониално правителство в Полша и
Коментари Харесай

Полски министър избухна с тежки обвинения към Берлин

Германия желае да разполага с колониално държавно управление в Полша и заради тази причина блокира полския Национален проект за възобновяване. Това съобщи през днешния ден министърът на правораздаването на Полша Збигнев Жобро в изявление за полско радио, предава Българска телеграфна агенция.

" Зад прелестните думи за правораздаване се криеха брутални политически цели по отношение на Полша, основно на Берлин, който желае да смени властта тук с такава, която да е подчинена на Берлин, която да не желае репарации от Германия, която да е съгласна с хегемонията на Германия в Европа ", сподели той.



Жобро акцентира, че в изискванията на война в Украйна Полша би трябвало първа да се отхвърли от енергийната политика на Европейски Съюз, която оказва помощ на Путин. Относно догатката, че Обединената десница може да загуби идващите избори, в случай че не дойдат парите по проекта за възобновяване интервюираният сподели, че не е черноглед.

" Поляците виждат, че това са пари, употребявани да повлияят на резултата от изборите, което е цинична игра от страна на Европейския съюз ", сподели водачът на партията " Солидарна Полска ".



По въпроса за репарациите за вредите от нацистката окупация през Втората международна война Жобро сподели, че това е предмет на интернационалните отношение и не е в негови сектор, работа е на полското външно министерство. Водещият на радиопредаването попита госта дали има вяра, че ще дочака деня, която поляците ще получат парични обезщетения за вредите от войната. На това Збигнев Жобро отговори: " Слабите незабавно се отхвърлят, подвига ръце и развяват белия байрак. Ние имаме моралната задача да пожелаваме тези репарации ". 

По думите му по този начин ще бъде даден образец на Украйна, която един ден да изиска военни репарации от Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР