Германия и Сърбия завършиха 1:1 в приятелски мач, игран на

...
Германия и Сърбия завършиха 1:1 в приятелски мач, игран на
Коментари Харесай

Германия отново не убеди, а в края едва не загуби една от звездите си

Германия и Сърбия приключиха 1:1 в другарски мач, игран на " Фолксваген Арена ". Головата машина на Айнтрахт (Франкфурт) Лука Йович откри за гостите в 12-ата минута, само че в 69-ата резервата Леон Горетцка изравни. В самия завършек на дуела се стигна до доста жестоко нарушаване на Милан Павков против Льорой Сане. Глезенът на играча на Манчестър Сити съществено се усука след бруталното влизане и той беше сменен. Още не е ясно дали травмата е сериозна, само че по реакциите на Сане след промяната по-скоро може да се съди, че му се е разминало.

Мачът във Волфсбург беше генерална подготовка за Бундестима преди конфликта с Холандия от първия кръг на евроквалификациите. Именно " лалетата " нанесоха мъчителна загуба на отбора на Льов преди няколко месеца и го изхвърлиха от елитната дивизия на Лигата на нациите. Преди това пък германците се показаха извънредно разочароващо и на Мондиал 2018.

Дебют за Германия направи десният бек на Република България (Лайпциг) Лукас Клостерман. Съотборникът му Маркус Халстенберг пък се завърна в отбора след двегодишно неявяване. На вратата Мануел Нойер беше предпочетен пред Марк-Андре Тер Стеген, Йошуа Кимих и Илкай Гюндоган си партнираха в средата на терена, а Юлиан Брант, Кай Хавертц и Льорой Сане действаха зад централния нападател Тимо Вернер.

Сърбите нямаха загуба в формален мач след Световното състезание и завоюваха групата си в Лигата на нациите. Селекционерът Младен Кръстаич направи 6 промени спрямо успеха над Литва с 4:1. Под рамката застана Марко Дмитрович, в халфовата линия бяха Сергей Милинкович-Савич, Мият Гачинович и Неманя Максимович, а Адем Ляич, Лука Йович и Дарко Лазович оформиха офанзивното трио.

Домакините бяха по-активни първоначално, само че още в ранния стадий на дуела си пролича, че в отсъствието на Матс Хумелс и Жером Боатенг, които към този момент не попадат в проектите на Льов, отбраната е много нестабилна. В 12-ата минута сърбите стигнаха до корнер, а след неговото осъществяване поведоха в резултата. Щастлив рикошет в Максимович прати топката на пътя на Йович и откритието на сезона в Бундеслигата не сбърка. За претенции от Барселона нападател това беше първи гол с екипа на Сърбия.

Последва напън на Бундестима и огромен пропуск на Тимо Вернер в 22-ата минута. Клостерман открадна топката и пусна съвършен пас към Вернер, който не съумя да преодолее Дмитрович. Малко по-късно гостите построиха съвършена контраофанзива и още веднъж Клостерман се оказа на точното място, с цел да блокира Йович.

Льорой Сане се прояви с няколко хубави пробива, а в 31-ата минута имаше искания, че е бил спънат от Мирослав Богосавац в наказателното поле. Реферът Робърт Мадън обаче не уточни бялата точка. Вернер още един път се провали от чиста позиция в 37-ата минута. Той получи топката след чудесна композиция с присъединяване на Брант и Хавертц, само че Дмитрович и този път се намеси ослепително.

Още по-фрапиращ беше пропускът на Ляич в 41-ата минута. Лазович откри нападателя на Бешикташ безусловно непокрит на няколко метра от вратата, само че след неговия удар топката мина над вратата. В самия завършек на полувремето гостите имаха още една опция да усилят преднината си, само че след безредие в наказателното поле Милинкович също шутира в навън.

ГЕРМАНИЯ - СЪРБИЯ 1:1 (0:1)
0:1 Л. Йович (12)
1:1 Л. Горетцка (69)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР