Германия и Полша ще създадат съвместна експертна група за разследване

...
Германия и Полша ще създадат съвместна експертна група за разследване
Коментари Харесай

Германия и Полша създават съвместна експертна група за разследване на случая с мъртвата риба в река Одер

Германия и Полша ще основат взаимна експертна група за следствие на аргументите за огромното количество мъртва риба, намерено в граничната сред двете страни река Одер, съобщи ДПА. 

Новината разгласи през днешния ден немското министерство на околната среда, след снощното съвещание в северозападния полски град Шчечин с присъединяване на екоминистрите на двете страни.

" Експертите работят интензивно по анализите, с цел да изяснят час по-скоро аргументите за всеобщото измиране на  риба и вредите за река Одер ", сподели немският министър на околната среда Щефи Лемке.

Тепърва следва да излязат заключенията какво тъкмо е провокирало появяването на тонове мъртва риба по крайбрежията на реката.

Случаят провокира неодобрение от страна на Берлин, че Варшава не е уведомила задоволително бързо Германия за станалото, добавя Българска телеграфна агенция.

Въпреки предизвестията за вероятни екологични вреди и по-надолу по течението на реката, към този момент по балтийското крайбрежие на провинция Мекленбург-Предна Померания не е видяна измряла риба, оповестиха немските управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР