Германия и останалите държави от ЕС ще водят преговорите за

...
Германия и останалите държави от ЕС ще водят преговорите за
Коментари Харесай

Меркел посочи основния приоритет в преговорите за Брекзит

Германия и останалите страни от Европейски Съюз ще водят договарянията за излизане на Англия в атмосфера на другарство, само че все пак целта ще бъде опазване единството на оставащите 27 членки на съюза, съобщи немският канцлер Ангела Меркел, представена от Ройтерс и Монитор.
" Ние, несъмнено, ще преговаряме в атмосфера на другарство, постоянно когато това е допустимо ", сподели Меркел. " Но би трябвало да създадем по този начин, че 27-те от Европейски Съюз да се погрижат за бъдещето си. Би било съдбовно, в случай че загубим от взор бъдещето и единството на 27-те от Европейски Съюз преди провеждането на почтени договаряния с Англия. "

Меркел съобщи още, че договарянията за Брекзит не са " лист с стремежи ". " Решението за овакантяване го взеха британците ", сподели тя.

Англия може да се нуждае от интервал за осъществяване на договореностите, с цел да направи тъй че процесът по излизане от Европейски Съюз да премине безпрепятствено, само че сходен временен интервал няма да бъде безграничен, съобщи английският министър председател Тереза Мей, представена от Ройтерс.

" Когато узнаем по какъв начин ще наподобяват бъдещите връзки с Европейски Съюз, може да имаме потребност от (преходни) интервали за осъществяване ", съобщи тя пред Народното събрание.

" Но дано бъда ясна, това не значи безграничен временен стадий: ще напуснем Европейски Съюз. Това изиска народът и това и ще създадем. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР