Германия и Италия клекнаха пред руския студ, откриха си сметки

...
Германия и Италия клекнаха пред руския студ, откриха си сметки
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: Експеримента ПростоКиро

Германия и Италия клекнаха пред съветския мраз, откриха си сметки в рубли и мирясаха. Сериозни страни, паметливи - то и не се желае доста ум, с цел да постъпиш по този начин.
Веднъж Сахаров беше споделил на руснаците: „ Дръжте се по този начин, като че ли живеете в свободна страна “. Това по никакъв начин не е елементарно, несъмнено.

Обаче надалеч по-трудно е да се преструваш, че живееш в страна, ръководена от умни хора – най-малко донейде умни, най-малко някак умни, най-малко да не са формени идиоти.
Този шанс не ни се поставя – към този момент е несъмнено, че сме неспасяеми кутсузлии. Сякаш сме осъдени нелепостта постоянно да ни преследва.

Как другояче щеше да ни се натресе ПростоКирчо.

Още не се е научил да си връзва потурите, все върви разпищолен – а е на всяко гърне мерудия.
Вече всички са обезверени от него, въпреки да не си го признават – медии, анализатори от всевъзможни породи, даже малцината наивници, които до неотдавна му симпатизираха, за съ-коалиционерите да не приказваме.

И подвигнаха ръце от него, помириха се с варварския му език, с лъжите му, с все по-дурашките му планове, които огласява без никакво терзание.
Отказаха се да се занимават с него - като че ли е някакъв неспасяем квартален гамен, а не министър председател. Това е позорно.

Но има и нещо друго, което е много по-опасно: Народът ще свикне с него и ще реши, че Господ съзнателно ни отпуска тъкмо такива облици, че това е неизбежно.
Пък и какво друго се поставя на страна, която рие Дъното.
Напълно подобаващ образец за една Дънна страна.

Пред очите ни, единствено за половин година, бурмата му се разви съвсем изцяло.
Сега несъмнено счита германците и италианците, както и всички останали, които скоро ще ги последват в компромисите за съветския газ, за политически мекотели – само че е подготвен да им помогне.

Убеден е, че може да им подскаже вярното решение, че таман той е съдбоносен за тази роля.
Той няма въобще да разбере думите на Томас Соуел: „ Основният въпрос не е кое е най-хубавото, а кой ще дефинира, кое е то “.

ПростоКирчо няма никакви съмнения, кой определя/посочва „ положителното “.
ТОЙ, несъмнено.

ПростоКирчо към този момент не забавлява публиката с дивотиите на самодееца. Отскоро е напълно различен - показва си, и ни го оповестява без терзание, че е Спасител – въпреки, че е същинско оскърбление за тази дума тя да се употребява в някаква връзка с него.

Но при всички глупости, които създава, е оставен отвън всевъзможен надзор.
Съ-коалиционерите му към този момент престанаха да се оплакват от него, с цел да не се злепоставят ненужно пред публиката.

Хората на Слави желаеха да узнаят, при какви условия е договорил двата танкера с американски полутечен газ. ПростоКирчо въобще не им обърна внимание – и двата танкера блуждаят из международния океан, не е ясно от кое място идват, чия благосъстоятелност е газа, къде ще го разтоварят и прочие

Кирчо се държи като сомалийски корсар.
Само гледайте да не преадресира в друга посока танкерите.

В момента никой не знае, какви ги къдри Кирчо в главата си и това е прекомерно – даже за страна, в която разпадните процеси явно преобладават.
По всичко проличава, че и съдружните му сътрудници са го зарязали, с вярата самичък да се провали дефинитивно.

Не ги слушайте какво приказват – подготвени са неотложно да го заменят с някой не толкоз твърдоглав образец от към момента несъстоялата се партийка на „ смяната – някой анонимник, равен като речно камъче.

Някой като сегашният парламентарен началник е изцяло подобаващ за тази роля.
Вече всеки става за всичко в клетия ни лагер.

Кирчо бе нает за избрана задача и скоро по-късно бе преадресиран напряко към премиерския кабинет – като пратка с натрапен платеж.

Междувременно, той съумя да изгази един от най-калните кавги въобще на Прехода/двойното му поданство, който омърси самата Конституция.
Все още не е изцяло ясно, на кого и защо е необходим този авантюрист, какво още би трябвало да свърши.

С любознание ще чакаме акостирането на „ американския “ газ – дали и ПростоКирчо няма да го посрещнат с фанфари, както посрещнаха преди доста години/1998-а Евгений Бакърджиев, който подписа първия контракт с „ Газпром “. Порядъчно неблагоприятен за България, както се оказа по-късно. Путин въобще го нямаше още, само че много от днешните „ депутинозатори “ вършееха и тогава.

Те обаче и до момента не смеят да разчовъркат, както би трябвало, зараждането на буйната ни обич с „ Газпром “.

Във всеки случай, доста от срамните секрети на Прехода са заченати в утробата на Съюз на демократичните сили или с надареното присъединяване на видни късни демократи и подправени антикомунисти.
И какво – не заслужават ли през днешния ден и те едно показно „ дедемократизиране “?
Отгоре на всичко се оказаха и бездарни „ декомунизатори “, такива са и до момента.

Отдавна няма и диря от изначално фантазния „ комунизъм “, само че тия некадърници вършат всичко допустимо да поддържат свежи страховете от него - едвам си обезпечат едно порядъчно живуркане.
Не се гнусят да се трансфорат в пазители на „ постоянно живия мъртвец на другаря Ленин “, както се показваше Алешковски.

И отново, както постоянно, всичко е за сметка на Народа – от десетилетия той е трансфорат в цел за несмислени или напряко налудни упоритости на Властниците, а нерядко и напряко на незаконни техни инициативи. Принудиха го да се помири с всичко – а това, значително, похаби чувствителността му, а донейде и инстинкта му за оцеляване.

Мелачката на Властовата Глупост е безжалостна.
Понякога се забавляваме с осъществяванията на кирчовци – през днешния ден са единствено една чета, която мечтае да прерасне във внушителна орда – само че вътре в себе си знаем, че с нехайството си, в действителност, напряко се самоунижаваме.

Народът не изживява сходни терзания, не може да си разреши този разкош. Обикновените хора следят ПростоКирчо и неговите клонинги и си споделят: „ Колкото – толкоз! Дотам се докарахме “.

Това е съдбовният резултат от „ Експеримента ПростоКирчо “ –

Народът да сметне, че целият „ материал “, който той създава, към този момент е привършен, няма смисъл да се търси нещо друго – а и да се откри нещо „ по-различно “ и то най-после ще се окаже от същото, което ни е втръснало от години, по тази причина би трябвало да престанем да се оглеждаме, да залагаме/да „ избираме “, няма никакъв смисъл.

Нищо, че новата порция кирчовци, която ще ви отсипят, даже и лазешком се спъват…/пак Алешковски.

Колкото – толкоз.

Приятен път към идващото Дъно.

***

Уважаеми другари, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и прочие, които употребяват името ми или мои снимки, нямат нищо общо с мен.

***



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР