Германия и Франция участват в съвместен проект по разработването на

...
Германия и Франция участват в съвместен проект по разработването на
Коментари Харесай

Ето го супертанкът, който Франция и Германия ще разработват заедно

Германия и Франция вземат участие в взаимен план по създаването на нов европейски „ супертанк “ от последно потомство – MGCS (Main Ground Combat System), който да размени досегашните машини „ Леопард “ и „ Льоклер “.

Първоначално се очакваше първият подобен танк да излезе от поточната линия през 2035 година, само че през 2023 година периодите бяха поправени и новата дата към този момент е към 2045-а година.

Предвид повишената опасност от Русия, защото Западът е уверен, че Путин няма да се задоволи единствено с Украйна и е прекомерно евентуално да нападне и друга страна, този път членка на НАТО, в цяла Европа стартира съществено вложение в отбранителната промишленост. Според Армин Папергер, изпълнителен шеф на немския производител на оръжия „ Райнметал “, в цяла Европа до 2030 година ще бъдет сменени сред 1000 и 8000 бойни танкове за сметка на по-нови и модерни модели, като един от тях ще бъде точно MGCS.

Преди няколко дни министрите на защитата на Германия и Франция оповестиха „ исторически “ прогрес по програмата за създаването на MGCS. На 26 април в Париж ще бъде подписано публично съглашение сред двете страни, с което ще бъде сложено началото на първия стадий от създаването на танка.

По думите на немския боен министър Борис Писториус MGCS няма да бъде нова версия на „ Леопард “ или „ Льоклер “, а нещо „ напълно ново “, което да бъде „ пионер “ в бойните дейности на бъдещето. Той добави, че в машината ще бъде вградена и система за изкуствен интелект.

Според специалисти новата бойна машина няма да надвишава 50 тона, което би трябвало да понижи индустриалните и оперативните разноски и да опрости превозването му.

Иначе концепцията за основаването на сходен супертанк сред двете най-мощни стопански системи в Европа датира още от 2012-а година, отбелязва 20minutos.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР