Германия и ЕС обявиха, че са постигнали споразумение по спора

...
Германия и ЕС обявиха, че са постигнали споразумение по спора
Коментари Харесай

Германия и ЕК се разбраха за колите на бензин и дизел

Германия и Европейски Съюз оповестиха, че са постигнали съглашение по разногласието по отношение на възбраната за произвеждане на нови коли с мотори с вътрешно горене.

Централната тематика на разногласието сред Берлин и Брюксел беше дали производителите на коли ще могат да продължат да създават коли, които се движат с така наречен електрогорива, и след 2035 година

„ Постигнахме съглашение с Германия за бъдещата приложимост на електрогорива в колите, в този момент ще работим разпоредбите, съдържащи стандартите по отношение на въглеродния диоксид при колите, да бъдат признати допустимо най-скоро “, написа в " Туитър " заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

„ Автомобили с мотори с вътрешно горене ще могат да бъдат употребявани и след 2035 г, в случай че се движат единствено с горива, които са неутрални от позиция на въглеродния диоксид “, съобщи немският министър на превоза Фолкер Висинг.

Критици на този ход настояват, че батериите са по-подходящи за леките коли и синтетичните горива би трябвало да се употребяват единствено, когато няма друга опция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР