Германия глоби технологичната компания Facebook с 2 млн. евро за

...
Германия глоби технологичната компания Facebook с 2 млн. евро за
Коментари Харесай

Германия глоби Facebook с 2 млн. евро заради език на омразата

Германия санкции софтуерната компания Фейсбук с 2 млн. евро за нарушение на немския закон за битка с езика на омразата, заяви Politico.
Федералната работа за правораздаване, част от немското министерство на правораздаването, е наложила глобата поради неспазване на условията на закона за отбрана на мрежите, ориентиран против противозаконното наличие в интернет.
Глобата е оскъдна спрямо приходите от първото тримесечие на Фейсбук от над 15 милиарда $. Но тя има алегорична тежест, защото за първи път европейска страна глоби американски колос, разрастващ обществени медии, че не е транспарантен за метода, по който се оправя с речта на омразата.
Според институцията компанията " е основала килнат облик в обществото за степента на нелегално наличие (на платформата) и метода, по който обществената мрежа се занимава с нея ". Фейсбук може да апелира санкцията.
Законът, признат през 2018 година, планува до 50 млн. евро санкция за обществените медии, в случай че не отстранен противозаконното наличие.
" Дигиталните платформи носят ясна отговорност за наличието, което е оповестено на техните уеб сайтове ", сподели новият министър на правораздаването на Германия Кристин Ламбрехт в изказване, оповестено скоро след оповестяването на санкцията.
Тя категорично акцентира, че общностните стандарти на Фейсбук няма по какъв начин да стоят над немските закони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР