Германия експулсира служител на посолството на Русия в Берлин като

...
Германия експулсира служител на посолството на Русия в Берлин като
Коментари Харесай

Германия, Швеция и Полша експулсираха руски дипломати в отговор на действията на Москва

Германия експулсира чиновник на посолството на Русия в Берлин като ответна мярка на експулсирането предходната седмица от Москва на немски посланик, заяви през днешния ден външното ведомство на Федерална Република Германия, заяви Българска телеграфна агенция.

Външното министерство през днешния ден разгласи за личност нон грата чиновник на съветското посолство в Берлин, заяви ведомството в изказване. Русия експулсира няколко дипломати на Европейски Съюз, в това число един от немското посолство. Това решение не беше целесъобразно по никакъв метод, се споделя в известието.

Москва сподели, че изгонените дипломати са взели участие в проява в поддръжка на намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални, само че Германия оспори това.

Германският посланик просто е изпълнявал по легален метод задача да заяви по какъв начин се развиват нещата на място, се показва в известието.

Швеция уведоми Русия, че от лице от личния състав на съветското посолство ще бъде поискано да напусне Швеция, откакто предишния петък шведски посланик беше експулсиран от Русия. Това е явен отговор на неприемливото решение да бъде изпъден шведски посланик, който просто е изпълнявал отговорностите си, написа през днешния ден в Туитър външната министърка Ан Линде.

Полша изиска от чиновник в съветското консулство в западния град Познан да напусне, в отговор на експулсирането в петък на полски посланик от Русия, разгласи външното ведомство в Туитър. Външното министерство реши през днешния ден, в сходство с правилото на взаимност и в съгласие с Германия и Швеция, да разгласи чиновник на генералното консулство на Русия в Познан за личност нон грата, заяви ведомството. Експулсираният полски посланик беше упрекнат, че е взел участие в митингите против ареста на Навални.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР