Германия е заплашена от 10 милиона коронавирусни инфекции през следващите

...
Германия е заплашена от 10 милиона коронавирусни инфекции през следващите
Коментари Харесай

Германия е заплашена от 10 млн. заразени следващите месеци

Германия е застрашена от 10 милиона коронавирусни инфекции през идващите месеци , в случай че жителите не съблюдават ограниченията, ориентирани към закъснение на разпространяването на вируса, съобщи висшият формален представител на страната за надзор на заболяването.

" Имаме експоненциално развиване на епидемият а ", съобщи Лотар Вилер, президент на Института " Робърт Кох " - РКИ, в Берлин. Той прикани 80-те милиона души в Германия да лимитират контакта си с други хора .

" Ако не успеем да понижим стабилно и дейно да контакта сред хората в продължение на няколко седмици, тогава е допустимо да имаме до 10 милиона случая в границите на два до три месеца ", съобщи Вилер на конференция.

Той добави, че ще се употребява анонимни данни от мобилни телефони, предоставени от Deutsche Telekom, с цел да се ревизира дали обществеността съблюдава новите ограничения .

Мерките са извънредно значими в този момент, когато Германия към момента е в началните стадии на коронавирусната зараза, добави Вилер. " Ние сме при започване на зараза, която ще продължи доста седмици и месеци у нас ".

За да се настанят възходящият брой на тежко засегнатите пациенти , 16-те щата на Германия по-рано утвърдиха проект за незабавни случаи, съгласно който " могат да бъдат основани спомагателни благоприятни условия... посредством модернизиране, разширение и превръщане на рехабилитационни уреди, хотели или по-големи зали ". В допълнение, броят на леглата за интензивно лекуване в лечебните заведения се планува да се удвои.

Във вторник РКИ увеличи оценката си за ковид в Германия до " високо " равнище - давайки " доста висока " оценка в области като Хайнсберг в Северен Рейн-Вестфалия - и съобщи, че броят на сериозните случаи нараства .

Миналата седмица канцлерът Ангела Меркел предизвести, че има заплаха до 70% от популацията в Германия да се болести с ковид (населението на германия е 83 700 000 души).

Преди 2 дни Меркел разгласи, че държавното управление е готово да поддържа ликвидността на стопанската система .

За първи път в 15-годишното си ръководство, Меркел ще се обърне към нацията и ще заяви какви ограничения ще предприеме държавното управление.
 Институтът „ Роберт Кох “: Пандемията от COVID-19 може да продължи 2 година
Институтът „ Роберт Кох “: Пандемията от COVID-19 може да продължи 2 година

Зависи какъв брой бързо ще стартира да се ползва ваксина...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР